Börekler

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Börekler

Mesaj tarafından gülesevdam Bir Ptsi 13 Tem. 2009, 08:47

Tavuklu gül böreği



Malzemeler:

4 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Sosu İçin:

1,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
125 gr margarin

Yapılışı:

Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp. 200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

_________________
"\En Güzel'e Yar Olanlara Gül'e Gönülden Bağlananlara Güllerce Selam Olsun./"
avatar
gülesevdam
Admin

Mesaj Sayısı : 189
Kayıt tarihi : 06/10/06

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz