Sodalı Börek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Sodalı Börek

Mesaj tarafından dilefruz Bir Paz 18 Nis. 2010, 10:14



4 adet yufka
250 gr sert beyaz peynir (iç malzeme)
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı Knorr Toz Tavuk Bulyon
½ demet maydanoz (iç malzeme)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (iç malzeme)

Hazırlanışı

1.Harcı için: Kâsede ufaladığınız beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın.
2.Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp içine 1 bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.
3.Kalan 3 adet yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yarım yufkalardan 3 adedini buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarını dışarıda bıraktığınız yufkayı tepsinin içine doğru düzgünce katlayın.
4.Sosu için: Bir kapta çırpılmış yumurtaları, 2 yemek kaşığı Knorr Toz Tavuk Bulyon’u, maden suyunu ve sıvı yağı çırpıp böreğin üstüne dökün.
5.Soslu böreği 1 saat buzdolabında bekleterek önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
avatar
dilefruz

Mesaj Sayısı : 13
Kayıt tarihi : 10/10/06

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz